- دکتر محمد منتظری
- زندگی نامه
زندگی نامه دکتر محمّد منتظری
کودکی، نوجوانی و جوانی
دکتر محمد منتظری در بیست و پنجم تیرماه ۱۳۵۶ هجری خورشیدی در سیرجان متولد شد. یک ساله بود که انقلاب اسلامی رخ داد و دوازده ساله بود که جنگ ایران و عراق پایان یافت.
او در فضایی نوجوانی اش را گذراند که هیجانات و شعارهای انقلاب اسلامی بیشتر از هر زمانی افکار جامعه ایران را تحت تأثیر خود قرار داده بود.
محمد در همین فضای فکری و در حالی که یک دانش آموز دبیرستانی بود، با اثر گرفتن از همان جریان های انقلابی، شورای جوانان مسجد امام موسی ابن جعفر (ع) را تأسیس کرد و نخستین فعالیت های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی خود را در آغاز کرد.
فعالیت هایی که وقتی در سال ۱۳۷۵ خورشیدی و زمانی که در رشته مدیریت دولتی مجتمع آموزش عالی قم وابسته به دانشگاه تهران. پذیرفته شد، استمرار داد. تحصیل در شهر قم سبب گردید تا از فرصت مجاورت و اقامت در قم به مجالس وعظ علمای بنام این شهر رفت و آمد داشته باشد و دانش مذهبی خود را نیز تقویت کند و همراه با تحصیل رشته مدیریت در زمینه معارف دینی نیز توانایی ها و قابلیت های خویش را ارتقاء دهد. او بین قم و سیرجان پل زد و تشکل های جوانان سیرجانی را تقویت کرد.
منتظری پس از پایان مقطع کارشناسی در سال ۱۳۷۹ خورشیدی بلافاصله در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرد و با رتبه ۲۲ کشوری، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مدیریت دولتی در دانشگاه علامه طباطبایی تهران شد. فرصتی بی نظیر که با استادان نام آور مدیریت ارتباط پیدا کند و با حشر و نشر با تشکل های منسجم دانشجویی پایتخت نیز پیوند برقرار سازد. گرایش ها و جریان های سیاسی را بخوبی بشناسد و فعالان سیاسی صاحب نام کشور را از نزدیک ببیند. در میتینگ های سیاسی شرکت کند و رسم و رسوم کارهای سیاسی را نیز به خوبی فرا بگیرد.. مخصوصاً که در زمانی دانشجوی مقطع ارشد بود که فضای سیاسی ناشی از انتخابات دوم خرداد، دانشگاه ها و بویژه دانشگاه های شهر تهران را در مسیری داغ و پر التهاب قرار داده بود.
محمد منتظری از این فرصت طلایی بهره گرفت و جناح های سیاسی کشور را به خوبی شناخت و چون تحصیلکرده و اهل مطالعه هم بود به دنبال اتیکت سیاسی نرفت. به اصولگرایان و اصلاح طلبان منتقدانه نگاه کرد و نقاط قوت و ضعف اصلی ترین جناح های سیاسی کشور را برای دوستداران فعالیت های سیاسی در سیرجان تحلیل کرد. مسئولیت پذیری، وظیفه شناسی و خوداتکایی وی به همراه دانشجویی در مقطع تحصیلات تکمیلی، منتظری را به فردی حساس نسبت به مسائل جامعه و کشور تبدیل کرد. دغدغه هایش را در هر تریبونی که به دست می آورد، می گفت و چون با استدلالات علمی و منطقی هم همراه بود می توانست آنان را که در مقابلش بودند به خوبی متقاعد و قانع کند.
از نـگـاه مـادر ...
مادرش همیشــــــــــــه می گوید که محمد اگرچه از فـــــــــــــــرزندان کوچک خانــــــــــــــــــــواده ما بود اما وظیـــــفه شنـاسی و مسئولیت پـذیـری اش بسیار به چشـــــــم می آمد. پدرش که از دنیـا رفت، او کودکی سه ساله بود و همین اتفاق ناگوار سبب گردید بیش از سایر خـواهران و برادرانش که پنج نفر بودند، خوداتــــکا و باپشتکار بار بیاید. وقتی هم که پا به دبستـــــــــــــان گذاشت، همـــــــــزمان، هم درس هایش را می خواند و هم دست راست مــــــــــــــــــــادرش در مغـــــــــــــــــــــــــازه بود. شاگرد درس خوان در مدرسه و نــــوجـــوان کاری و پرتلاش در خانه.
زنـدگی حـرفـه ای
محمد منتظری با پایان دوره ارشد بلافاصله با رتبه ۷ کشوری در مقطع دکتری پذیرفته و در دانشگاه آزاد سیرجان هیأت علمی شد. فرصتی جدید که در نشست ها، میزگردها، کرسی های آزاد اندیشی، جشن های دانشجویی و مناسبت های ویژه دانشگاهی مشارکت گسترده داشته باشد و با دانشجویان و استادان دانشگاه به تبادل نظر بپردازد.
او همچنین به دانش های نوین نیز علاقمند گردید و در راستای همین علاقه، دوره دکتری « آینده پژوهی» را در دانشگاه بین المللی امام خمینی گذراند و در سال ۱۴۰۰ هجری خورشیدی در این رشته نوپا فارغ التحصیل گردید. مجموعه تمام این اکتسابات علمی به همراه ویژگی های شخصیتی از او فردی پر توان و پرحوصله ساخت. تقریباً تمام کسانی که با او مباحثات سیاسی دارند از شرح صدر، اخلاق و منش او به نیکی یاد می کنند. منتظری پس از أخذ مدرک دکتری به دانشگاه پیام نور منتقل شد.
پس از این انتقال فعالیت های پژوهشی خود را گسترش داد، کرسی های آزاد اندیشی و گفتمان سازی را بیشتر مورد توجه و تمرکز قرار داد و به معدود استادان دانشگاه تبدیل گردید که «گفتگومحور» و «منتقد» هستند. نقد به دولت ها را فارغ از گرایش های سیاسی آنان، به عنوان یک باور به دانشجویان و همکارانش آموزش داد و ایجاد تحول را با رویکرد علمی به عنوان تنها راه موفقیت دولتها مطرح کرد. اعتقاد او بر این است که تمام نهادهای اجرایی و تقنینی کشور باید دانش محورانه حرکت کنند و تنها شایستگی های علمی است که آنها را در مسیر درست قرار می دهد.
نگاهی عمیق و متعهدانه
منتظری در تفســـــیر تعهد و تخصص می گوید: اگر شخصی خود را متعهد بداند اما متخصص نباشد، باتقــــــــــوا نیست، چون پذیرش مسئـولیـت بـدون تـــــخصص، خــــــــود، اســــــــاس بی تقـــــــــوایی است. دانش قرآنی اما محمد منتظری را اهل «شور و مشورت» قــرار داده است، گویی «و شاورهم فی الامر» اســتراتژی همیشگی اوست. دکتر محمد منتظــــری عـلی رغـم اشتغـــــال دائـم به فـعـالیـت هـای سیاسی، از کار علمی غافــــــــــل نبوده و تاکنون بالغ بر ۶۰ مقــــــــاله عـــــــلمی پژوهشی را به چاپ رسانده است. پژوهشگر برتر استــــــان در دانشگاه پیام نور و پژوهشگر بــرتــر در منطقــــــه ۸ دانشگاه پیام نور ( استــــــــــان هـای کرمـان، هرمزگان، سیستـان و بلوچستـان) در ســــــــــــال ۱۴۰۰ خورشیدی عنوانی است که بســــــــزا و برحق کسب کرده و برازنده اوست.
ورود به عرصه انتخابات
نزدیک به ۱۲ سال است که اقشار مختلف اعم از دانشگاهیان، فرهنگیان، اصناف بازار و کسانی که از امتیازات علمی و قابلیت های سیاسی مطلع هستند از وی می خواهند که در عرصه انتخابات حاضر شود، اما وی نمی پذیرفت اما در این دوره برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کرد.
دکتر محمد منتظری به عنوان یک شخصیت دانشگاهی وارد عرصه انتخابات شده است و از آنجا که تحصیلاتش مدیریت دولتی است و به حرکت «دانش محورانه» در تمام امور مرتبط با اداره کشور معتقد است، این تصمیم مهم را اتخاذ کرده است.
تحول خواهی و تحول طلبی بویژه در مسائل معیشتی را وجهه همت خود قرار داده و بر این باور است که مجلس دردآشنا می تواند دولت را در ایجاد رفاه عمومی راهنما و راهگشا باشد.
منتظری در حوزه انتخابیه سیرجان و بردسیر از معدود چهره های دانشگاهی است که پا به عرصه رقابت های انتخاباتی گذاشته و انتظار می رود مردمی که با او در اداره «دانش محورانه» کشور موافق هستند با مشارکت جدی در انتخابات در رفع مشکلات کشور سهیم گشته و از عهده نقش تاریخی خود به خوبی برآیند.
سالیان است که اقشار مختلف اعم از جوامع دانشگاهیان، فرهنگیان، اصناف بازار و مردمانی که از امتیازات علمی و قابلیت های سیاسی مطلع هستند از وی می خواهند که در عرصه ی انتخابات حضور یابد، اما وی در طی این سال ها، این درخواست را نمی پذیرفت تا اینکه سرانجام در این دوره برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی نمود.
کسانی که با محمد منتظری آشنایی دارند، این را خوب می دانند که او فردی کاملاً قانون مدار و اخلاق مدار است، و در هر موضوع، این دو امر برای او امری بسیار مهم و ویژه تلقی می گردد، لذا خواهان جااندازی این رویکرد در این دوره انتخابات خواهد بود.
پذیرش، پس از دوازده سال
نزدیک به ۱۲ ســـــال است که اقشـــار مختلف اعــــم از دانشگاهیان، فرهنگیان، اصناف بازار و کسانی که از امتیازات علمی و قابلیت های سیاسی مطلع هستند از وی می خواهند که در عــــرصه ی انتخابات حاضــــــر شود، اما وی نمی پذیرفت، اما در این دوره برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کرد.